Nieuws

Expo – Wateren van Maart – Beau Voerman

Het afgelopen semester ben ik, studente crossmedia design aan de AKI ArtEZ, bezig geweest met sieraden. Daarvoor heb ik gewerkt bij Galerie  Nouverture. Ik heb onderzoek gedaan en geëxperimenteerd en in gesprekken met anderen kunnen reflecteren waar ik mee bezig ben en waarom sieraden mij fascineren. Sieraden zijn voor mij een onuitputtelijke bron aan inspiratie. Zoals ik al eens eerder dit semester heb opgeschreven: er is nog een wereld te ontdekken. Vanuit sieraden ben ik gaan kijken naar lichamelijkheid en structuren in de natuur. Bovenal ben ik vanuit mijn eigen perspectief gaan kijken naar wat een sieraad is en kan zijn. Hieruit ontstond de expositie Wateren van Maart’.

Beau Voerman staphylococcus
Beau Voerman snoep
Beau Voerman
Beau Voerman Metaalkleuren
Beau Voerman ijs

Draadsmeedwedstrijd 10 juni 2019 te Schoonhoven

 

Alweer 30 jaar doen we mee aan de Zilverdag met de Draad smeed wedstrijd en het grootste gedeelte daarvan wordt ik gesponsord door Drijfout (heimerle + meule)

De draadsmeed wedstrijd gaat als volgt: de deelnemer krijgt een zilveren staaf van 5 mm dik en 18 cm lang om te versmeden. De bedoeling is het kennis maken met zilver en smeden in de vorm van een wedstrijd. De deelnemers krijgen 7 minuten om te smeden dan levert men de zilveren staaf weer in en dan wordt deze opgemeten. Diegene die de langste  draad gesmeed heeft heeft gewonnen en krijgt een prachtige sieraden set van zilver.

Hieronder de foto van de winnaar:

 

Zilverdag winnnaar en team 2019

Zilverdag winnnaar en team 2019

Riet De Caluwe

expositie 3 november 2018

Riet werd geboren in Deventer, volgde schilderlessen aan de Kunstacademie in Arnhem en later aan de AKI in Enschede, waar haar stijl in veranderde in abstract.

Zij maakte vele olieverf schilderijen en beeldhouwwerken, maar haar specialiteit waren toch wel de aquarellen waarbij natuur en landschappen prachtig subtiel werden weergegeven.

expo 3 nov
toespraak Carlo en Michel
toespraak Carlo en Michel
toespraak Carlo en Michel

Beleef het sieraad 2018

BELEEF HET MEE OP ZATERDAG 3 NOVEMBER 2018!
BELEEF HET SIERAAD 2018

De vierde editie van Beleef Het Sieraad vindt dit jaar plaats op zaterdag 3 november. Het evenement heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Steeds meer deelnemers doen mee en de bezoekers komen in groten getale af op de deelnemende locaties.

Beleef het Sieraad is de open dag in de sieraden- en horlogebranche. Op deze dag openen alle deelnemers de deuren en laten hun mooie ambacht zien door middel van verschillende activiteiten, zoals workshops en demonstraties.

Bezoekers zijn welkom tijdens Beleef het Sieraad op 3 november 2018 bij alle deelnemers!

Beleef het Sieraad op Facebook
Volg ons ook op facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de deelnemers en alles wat ‘Beleef het Sieraad’ te bieden heeft.

Beleef het sieraad Enschede

Expositie Louise van Eennennaam

Louise van Eenennaam (1956) schildert sinds 2002 met het Oosters penseel. Dit omvat het Chinees Penseelschilderen en de Japanse variant Sumi-e.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
meimei-art

Culturele Zondag 25 maart Expositie Bert Posthuma 14.00 uur

“Op zoek naar verandering” zie pagina Bert Posthuma

Hella van Honschoten

Muziek in beweging zie pagina

Beleef het Sieraad 2017

Beleef het Sieraad

Beleef het Sieraad is de open dag in de sieraden- en horlogebranche. Op deze dag openen alle deelnemers de deuren en laten hun mooie ambacht zien door middel van verschillende activiteiten, zoals workshops en demonstraties.
Kom ook kijken en Beleef het Sieraad op 4 november 2017 bij een van de deelnemers!

4. Stempel_advertenties BHS_2

Het team met de winnaar (dhr. Buysse uit Wachtebeke bij Gent in België)

Mevrouw Buysse met de gewonnen sieradenset.

voor meer foto's zie volgende link 

http://mailchi.mp/6afed709477b/u2feunqcen-2983309?e=6923f70b26

 

Dit jaar doe ik al weer voor de 32e keer mee aan de Zilverdag in Schoonhoven. En het is al weer voor de 28e keer met de draadsmeed-wedstrijd!

Hoe gaat de draadsmeed-wedstrijd in zijn werk? 

Er wordt een draad zilver met het gehalte van 925dz en met een diameter van 5mm verstrekt(deze moet later weer  worden ingeleverd). De draad is  15 cm lang, en moet zo lang mogelijk gesmeed worden. De tijd die men daarvoor heeft is  7 min.  Dit lijkt kort, maar reken maar dat dit een stevige opgave is!

Er zijn maximaal 6 deelnemers per keer die tegen elkaar strijden.

Diegene die de draad het langst smeedt, wint een prijs. Dit jaar was dit een mooie zilveren sieradenset.

 

 

Nationale Smeedwedstrijd
Smeed u de langste zilveren draad? Dan wint u een zilveren sieraad! Doe mee aan de Nationale smeedwedstrijd op de Haven/Dam.

 

Cursus water gieten 1

Cursus water gieten 2

Cursus water gieten 3