Nieuws

Riet De Caluwe

expositie 3 november 2018

Riet werd geboren in Deventer, volgde schilderlessen aan de Kunstacademie in Arnhem en later aan de AKI in Enschede, waar haar stijl in veranderde in abstract.

Zij maakte vele olieverf schilderijen en beeldhouwwerken, maar haar specialiteit waren toch wel de aquarellen waarbij natuur en landschappen prachtig subtiel werden weergegeven.

Beleef het sieraad 2018

BELEEF HET MEE OP ZATERDAG 3 NOVEMBER 2018!
BELEEF HET SIERAAD 2018

De vierde editie van Beleef Het Sieraad vindt dit jaar plaats op zaterdag 3 november. Het evenement heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Steeds meer deelnemers doen mee en de bezoekers komen in groten getale af op de deelnemende locaties.

Beleef het Sieraad is de open dag in de sieraden- en horlogebranche. Op deze dag openen alle deelnemers de deuren en laten hun mooie ambacht zien door middel van verschillende activiteiten, zoals workshops en demonstraties.

Bezoekers zijn welkom tijdens Beleef het Sieraad op 3 november 2018 bij alle deelnemers!

Beleef het Sieraad op Facebook
Volg ons ook op facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de deelnemers en alles wat ‘Beleef het Sieraad’ te bieden heeft.

Expositie Louise van Eennennaam

Louise van Eenennaam (1956) schildert sinds 2002 met het Oosters penseel. Dit omvat het Chinees Penseelschilderen en de Japanse variant Sumi-e.

 

Culturele Zondag 25 maart Expositie Bert Posthuma 14.00 uur

“Op zoek naar verandering” zie pagina Bert Posthuma

Hella van Honschoten

Muziek in beweging zie pagina

Beleef het Sieraad

Beleef het Sieraad is de open dag in de sieraden- en horlogebranche. Op deze dag openen alle deelnemers de deuren en laten hun mooie ambacht zien door middel van verschillende activiteiten, zoals workshops en demonstraties.
Kom ook kijken en Beleef het Sieraad op 4 november 2017 bij een van de deelnemers!

Het team met de winnaar (dhr. Buysse uit Wachtebeke bij Gent in België)

Mevrouw Buysse met de gewonnen sieradenset.

voor meer foto's zie volgende link 

http://mailchi.mp/6afed709477b/u2feunqcen-2983309?e=6923f70b26

 

Dit jaar doe ik al weer voor de 32e keer mee aan de Zilverdag in Schoonhoven. En het is al weer voor de 28e keer met de draadsmeed-wedstrijd!

Hoe gaat de draadsmeed-wedstrijd in zijn werk? 

Er wordt een draad zilver met het gehalte van 925dz en met een diameter van 5mm verstrekt(deze moet later weer  worden ingeleverd). De draad is  15 cm lang, en moet zo lang mogelijk gesmeed worden. De tijd die men daarvoor heeft is  7 min.  Dit lijkt kort, maar reken maar dat dit een stevige opgave is!

Er zijn maximaal 6 deelnemers per keer die tegen elkaar strijden.

Diegene die de draad het langst smeedt, wint een prijs. Dit jaar was dit een mooie zilveren sieradenset.

 

 

Nationale Smeedwedstrijd
Smeed u de langste zilveren draad? Dan wint u een zilveren sieraad! Doe mee aan de Nationale smeedwedstrijd op de Haven/Dam.

 

Cursus water gieten 1

Cursus water gieten 2

Cursus water gieten 3